26 Temmuz 2014 Cumartesi

alaska'nın peşinde

Kitap okumayı severim aslında, ama konsantre olamadığım zamanlarda, kitapın içine giremediğimde bir türlü akıcı bir şekilde okuyamıyorum. Sonra noluyo, 1haftalık kitap 1ayda bitiyor. İlgimi çekicek bir konunun da olması gerekiyor tabii. 
Son zamanlarda hem kitabı hem de filmi çok meşhur oldu, The Fault In Our Stars(Aynı Yıldızın Altında). Bunun yazar ise John Green, 4tane türkçeye çevrilmiş kitabı var. Bir tanesini okuyayım dedim, Looking For Alaska(Alaska'nın Peşinde):
Miles adındaki bir çocuğun, Florida'ya yatılı okul için gittiğinde tanıştığı muhteşem güzel Alaska, oda arkadaşı Chip ve arkadaşları Lara-Takumi ile olan bir okul yılını anlatıyor. 
Şu ana kadar John Green'in 2kitabını okudum, 3.sünün de yarısındayım. Bütün kitaplarda ilgimi çeken şey yarattığı karakterler oldu. Ana karakter olarak mutlaka bir kız ve bir erkek oluyor. Kız güzel ve gizemli oluyor; erkek ise bu kıza aşık oluyor. Ancak her kitabında karakterlere verdiği orijinal özellikler bir muhteşem oluyor. Bu kitapta ise Miles, ünlülerin ölmeden önce söyledikleri söz sözlere ilgisi var. Chip'in bir dünya haritası var ve ülkeleriyle birlikte başkentlerini ezberliyor. Lara Romanya'dan gelen bir değişim öğrencisi. Takumi genelde kendini Alaska-Miles-Chip üçlüsünden dışlanmış hissediyor. Ve Alaska; gizemli, rahat, özgüveni çok yüksek ve alkol-sigarayla arası çok iyi olan seksi kız. Hayran kalınası bir karakter yaratmış John Green. Okudukça Alaska hakkında daha fazlasını öğreniyorsunuz. Miles'ın onu keşfetmesini okuyorsunuz. 
Kitap okumaya beni alıştıran bir yazar oldu kendisi, aynı zamanda bir youtuber. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder