8 Kasım 2014 Cumartesi

the lord of the rings-the fellowship of the ring

Hasta oldum, her sabah uyandığımda boğazım bir ayrı ağrıyor, ateşim var gibi, her şey de gereğinden fazla ağır geliyor. Lisede sınav haftası 2haftaymış yahu. Yeni öğreniyorum. 10günün her gününe bir sınav koymuşlar. En çok korktuklarım bu hafta asıl, Din ve Coğrafya. Kimse geçemiyormuş coğrafya sınavlarından. Din'de ise dinliyorum ama hocanın ne anlattığı hakkında en ufak bir fikrim yok. Konudan konuya atlayıp türkçe gibi ders işliyor, kelimelerin köklerine kadar inip tarihçelerini anlatıyor. Ders kitabından da her satırı çizdiriyor. Sadece 1üniteden çıkacağını biliyorum, ne sorabileceği hakkında en ufak bir fikrim yok.
Onun dışında ise bugün sizlere Lord Of The Rings'in birinci kitabı hakkında yazacağım. Çok heyecanlıyım bu konuda:) Okuduğum son 3kitap, hayatta başardığım en heyecanlı şeyler. Rüyalarıma bile girdi Aragorn ve Gollum. Ben Aragorn'un hobbit haliydim ve Gollum'den yüzüğü çalıp, mağaradan bulduğum kullanma kılavuzu ile kaçıyordum.
Kitaba gelince ise okuması sandığımdan daha zor çıktı. Bu kitaptaki 10sayfa normal bir sayfadaki 30sayfa gibi bir şey, bir sayfada o kadar çok kelime var ki. Yürüdükleri kısımları geçtikten sonra kitap daha da bir heyecanlandı. Aragorn, Boromir; Gimli, Legolas geldi ya. Ondan sonra her şey daha da bir güzel. Arada da The Hobbit'den alıntılar yapıyorlar, çok duygulanıyorum.
Kitaplar annemin üniversite yıllarından, eskiler ve çok güzeller. o yüzden onların altlarını çizmiyorum. Ama bir kağıda küçük küçük notlar aldım. Hepsini bitirdiğimde küçük bir el kitapçığı hazırlamayı düşünüyorum. Annemle filmeri izlerken falan, çıkan savaşlara kendimiz isim takmıştık. Onları falan yazacağım. Şimdi sizlerle not aldığım kısımları paylaşmak istiyorum:)

  • Eylül'ün 22'si- Frodo ve Bilbo'nun doğum günü
  • Hobbitlerde 33yaşında reşit olunuyor
  • Hobbitler doğum günlerinde hediye almak yerine, hediye verirler
  • Hobbitler mantarlara çok düşkünlerdir
  • Frodo-Sam-Pippin ve Merry yolculuğa başladıklarında girdikileri ormanda Tom Bombadil ve eşi Altınyemiş ile karşılaşıyorlar
  • Shire'li hobbitler, Bree'li hobbitlere ve Shire dışında yaşayan bütün hobbitlere Dışarlıklı diyorlar. Bunları sıkıcı ve kaba buldukları için pek ilgilenmiyorlar. 
  • Hobbitler, gece eve doğru yaklaşırken veya uzun yürüyüşlerde bir şarkı tuttururlar. Genelde akşam yemeği veya yatma şarkısı olur. 
  • İsildur, Sauron'un elinden yüzüğü, kırık Narsil kılıcı ile almıştır.
  • Kuzeyde "Yüzük, İsildur'un felaketidir" denir.
  • Büyücüler: -Boz Radagast -Gri Gandalf -Ak Saruman ve -Sauron
  • Aragorn, Narsil kılıcına Anduril-Batı'nın alevi ismini takıyor.
Birinci kitap ile ilgili not aldığım kısımlar bu kadar. Hepinize iyi haftasonları, kendinize iyi bakın!:)

Bugünün şarkısı Zihnin Arka Sokakları 
günlük seksi Mori fotoğrafı
tarafından yeni keşfettiğim grup, Manic Street Preachers'dan:)


4 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Preachers'ı beğendiğine sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. Yaaa biz de doğum günlerimizde hediye versek acaba? Şu anda çok beğendim bu fikri.

    YanıtlaSil