25 Eylül 2014 Perşembe

an abundance of katherines

John Green'in okuduğum ilk kitabıdır. Kitabın ismi ise türkçeye tamamen alakasız bir şekilde çevrilmiştir, İlk Aşk. Kitapla alakası yok, ingilizcesiyle hiç yok.
John Green'in diğer kitaplarına karşı merak duymama sebep olmuştur bu kitap. Üslupunun komik ve yaşıma hitap etmesi ise en büyük etkendir. Kitapta orijinal karakter özellikleri tekrardan büyük bir rol oynamaktadır. Colin anagram yapmaya bayılan dünya zekisi bir çocuktur ve en yakın arkadaşı Hasan ise müslüman aynı zamanda da çok komik ve çok şişkodur. 19Katherine'e de birbirinden farklı özellikler verilmiştir ve Colin'in hepsiyle farklı bir tanışma hikayesi vardır. 3.ana karakter olan Lindsey ile ise, Colin'in 1.Katherine ile tekrar çıkıp tekrar terk edilmesi sonucunda Hasan'ın fikri olan yol macerasına atılamaları sonucuyla tanışıyorlar.
Arşidük Franz Ferdinand'ın mezarını aramaları sonucu yolları, Gutshot; Tennessee'ye düşüyor. Colin'in yol kenarında gördüğü korkunç bir pembeyle boyanmış iki katlı bir bina bulması sonucunda oraya giriyorlar ve Lindsey ile tanışıyorlar. Kendisinin de Colin adında bir sevgilisi var. Kitap boyunca ise Lindsey ve annesi Hollis'in evinde kalıyorlar. Avlanmaya gidiyorlar, Colin kitap okuyor ve ilişkiler üzerinde çalışan bir formul bulmaya çalışıyor, Colin ve Hasan Lindsey'nin arkadaşlarıyla tanışıyorlar ve maceralar maceralar. Gerisi okumanıza kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder